O sarcină sănătoasă este visul oricărei femei. Totodată, multe dintre reprezentantele sexului frumos își doresc ca în această perioadă în care poartă în pântece un copil să fie una frumoasă, de care să se bucure în fiecare moment.

Totuși, sarcina vine și cu un disconfort ce se poate manifesta pe parcursul celor 40 de săptămâni. Totuși, pentru a ameliora durerile, îți recomandăm să ții cont de câteva sfaturi simple.

Picioarele umflate, arsurile la stomac și durerile de spate sunt printre cele mai frecvente probleme cu care se pot confrunta gravidele. Ce poți face pentru a le ameliora, află mai jos:

Cum combați retenția de apă la nivelul picioarelor

Potrivit specialiștilor, pentru a preveni retenția de apă este esențial să faci mișcare. Plimbă-te cât poți, va preveni umflarea picioarelor.

Totodată, este important să folosești încălțări cât mai comode și să-ți masezi picioarele din când în când, pentru a stimula glandele limfatice, ce favorizează circulația limfei.

Un alt truc la care poți apela cu încredere este să bei infuzii din plante recunoscute pentru proprietățile diuretice. Consumă fructe și legume și nu uita să te hidratezi și să reduci consumul de sare.

Combate arsurile stomacale

Pentru a reducere durerile stomacale și să previi indigestia mănâncă întotdeauna moderat, deoarece digestia încetinită poate determina aciditatea.

De asemenea, este recomandat să eviți băuturile carbogazoase, cafeaua și alimentele acide.

Cum combați durerile de spate

Durerile de spate sunt alte probleme cu care se confruntă femeile însărcinate, iar pentru a le reduce este important să nu stai pe scaun perioade îndelungate, întrucât această poziție va pune prea multă presiune pe coloana vertebrală și pe șolduri.

Evită să cari greutăți sau să faci prea multă treabă, iar dimineața rezervă-ți câteva minute pentru a face mișcare.

Adoptă o dietă echilibrată

Alimentația sănătoasă contribuie la menținerea sănătății sarcinii, motiv pentru care e important să ai grijă ce mănânci, în ce cantități și când mănânci. Bea o cantitate mare de apă pentru a te hidrata și ai grijă să incluzi în dieta ta alimente care se regăsesc în piramida alimentară, deoarece acest lucru te va ajuta să-i oferi organismului toți nutrienții de care are nevoie.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 497 persoane