Greața specifică primului trimestru de sarcină îți dă bătăi de cap? Ei bine, dacă ești în căutarea unor remedii simple pentru ameliorarea grețurilor matinale, încearcă aceste trucuri simple care te vor ajuta să te simți mai bine.

Se spune că sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei, însă stările de rău care apar dimineața nu sunt deloc grozave. Totuși, există anumite trucuri la care poți apela pentru a ameliora aceste stări.

Ia o pauză

Ai o dimineață în care abia te târăști până la baie din cauza grețurilor? Permite-ți să-ți iei o pauză. Corpul tău lucrează în permanență, așa c o meriți. Mai mult de atât, specialiștii recomandă din plin o vacanță în săptămâna șapte-opt de sarcin, când se instalează de obicei aceste grețuri.

Adulmecă mirosuri fresh

În primul trimestru de sarcină ești mai sensibilă la mirosuri, așa că fii atentă la ceea ce îți poate declanșa o stare de rău și adulmecă mirosuri proaspete, de citrice. Acestea te pot ajuta s te simți mai bine. Sau poți să iei aer. Experții îți reocmandă, însă, să cari cu tine un ulei esențial de lămâie sau de rozmarin în permanență, pentru a-l folosi ori de câte ori ai nevoie.

Hidratează-te în permanență

Să ai grijă de tine este important în această perioadă, iar hidratarea nu ar trebui neglijată. Bea cel puțin doi litri de apă pe zi, dar și ceaiuri ori fresh-uri neîndulcite.

Găsește alimentele care-ți ameliorează stările de rău

Atunci când te confrunți cu stări de greață nu ai poftă de mâncare? Află care sunt alimentele care te ajută să te simți bine și include-le în dieta ta. Gustările fade, bogate în carbohidrați, precum biscuiți, cereale uscate și covrigei, au fost de folos multor femei însărcinate. De asemenea, poți încerca chiar și fructe, precum piersici, mere ori pepene verde. Descoperă care este alimentul care funcționează pentru tine și consumă-l cu încredere.

Include ghimbirul în băuturile tale

Ghimbirul este o adevărată comoară pentru afecțiunile stomacului. Adaugă o felie de ghimbir în apa pe care o bei dimineața ori prepară-ți un ceai. Poți, de asemenea, să alegi și gustări pe bază de ghimbir. Și ele te vor ajuta să uiți de grețurile specifice primului trimestru de sarcină.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 668 persoane