Ce să mănânci în primul trimestru de sarcină - rețete cu brânză pe care să le încerci

Dacă adori brânza și ești însărcinată în primul trimestru, atunci trebuie să fii precaută și să încerci aceste rețete simple, ușor de pregătit și mai ales sigure pentru tine și bebelușul tău.

Brânza este, fără doar și poate, unul dintre cele mai apreciate alimente și prezente în dieta oamenilor. Femeile însărcinate își pot lua o mulțime de nutrienți din brânză, mai ales în primul trimestru de sarcină, motiv pentru care este indicat să ai o incluzi în dietă. Totuși, este important să alegi un tip de brânză obținut din lapte pasteurizat, precum mozzarella, parmezan, feta, ricotta, parmezan, brânză cheddar, brânză de capră, pecorino sau brânză afumată.

Ce rețete poți pregăti în timpul sarcinii, în primul trimestru, află mai jos:

Paste cu roșii și mozzarella

O rețetă simplă, ideală pentru prânz, pastele cu roșii și mozarella sunt ideale pentru femeile însărcinate și, în plus, se gătesc numaidecât.

Ai nevoie de:

- 200 grame de paste penne sau rigatoni

- 100 grame de roșii cherry

- 100 ml de sos de roșii

- 150 grame de mozzarella

- o lingură de ulei de măsline

- câteva frunze de busuioc

- sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie întinsă, pune la încins uleiul, după care adaugă câteva boabe de struguri și roșiile tăiate, precum și sosul de roșii. Lasă-le să se gătească câteva minute, după care adaugă pastele strecurate bine.  Condimentează cu sare și piper, iar apoi adaugă și mozzarella și mai lasă la gătit pentru câteva minute.

Servește cu frunze de busuioc tocate mărunt.

Supă de roșii cu brânză

Pe lângă faptul că e ușor de pregătit, această rețetă este savuroasă și este indicată femeilor însărcinată.

 Ai nevoie de:

- o ceapă mare, tocată mărunt

- o lingură de ierburi italiene

- 400 grame de roșii

- 300 ml de sos de roșii

- o linguriță de zahăr

- sare și piper, după gust

- o legătură de pătrunjel

- câteva frunze de busuioc

- 200 grame de pecorino

- patru linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:

Primul pas pentru a găti această rețetă este să pui uleiul de măsline într-o tigaie la încins, iar apoi să adaugă ceapa tocată mărunt. Când a căpătat o culoare aurie, adaugă ierburile italiene, sare și pasta de roșii și lasă la gătit.

Ulterior, adaugă roșiile tăiate în sferturi, pătrunjelul tocat mărunt și busuiocul. Adaugă și o linguriță de zahăr.

Lasă la fiert pentru 20 de minute, iar apoi oprește focul. Adaugă puțin pecorino sau parmezan și amestecă bine. Consumă supa imediat. 

Articol citit de 191 persoane