Consumul de semințe de in în timpul sarcinii ar putea reduce constipația, grație aportului de fibre. În același timp, acestea au și alte beneficii, printre care prevenirea diabetului gestațional.

Semințele de in sunt recunoscute pentru proprietățile nutritive pe care le au, dar și pentru efectele uimitoare asupra tranzitului intestinal. Tocmai de aceea, îți propunem să afli ce beneficii au acestea în sarcină.

Ce conțin semințele de in - informații nutriționale

Potrivit nutriționiștilor, semințele de in sunt o sursă bogată de fibre ce ajută la dezvoltarea florei microbiotice. Acestea sunt, de asemenea, responsabile pentru a ajuta organismul să obțină nutrienții de care are nevoie.

Semințele de in conțin, de asemenea, acizi grași Omega-3, dar și vitamine, minerale, estrogeni. Totodată, uleiul de semințe de in are un conținut bogat de lignină și acid linoleic, precum și alte substanțe responsabile de prevenirea unor forme de cancer, precum cancer mamar, de prostată ori de colon.

În ceea ce privește vitaminele, semințele de in conțin vitamine de tip b!, B3, B5, B9, dar și calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu și zinc.

Ce rol au semințele de in în naștere

Răspunsul este, fără doar și poate, foarte simplu, întrucât semințele de in au, în sine, capacitatea de a crește producția de lichide cervicale pentru naștere și, prin urmare, acest lucru facilitează expulzia copilului. Totodată, semințele de in au puterea de a reduce intensitatea durerii în canalul de naștere, acesta fiind bine lubrifiat.

Ce alte beneficii au semințele de in în timpul sarcinii

Potrivit specialiștilor în nutriție, femeile care sunt însărcinate ar trebui să consume semințe de in regulat, întrucât acestea au numeroase beneficii, printre care:

- previn constipația
- menține greutatea în limite normale și oferă senzația de sațietate
- pot spori producția de mucus cervital, îmbunătățind, în același timp, fertilitatea
- îmbunătățește flora microbiotică și sporește absorbția nutrienților în organism
- reduc riscul de apariție a bolilor de inimă și a unor forme de cancer
- sunt eficiente pentru dezvoltarea creierului copilului, având un conținut bogat de acizi grași Omega-3.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 698 persoane