Somnul în timpul sarcinii poate fi un coșmar, însă poți încerca diferite trucuri care te pot ajuta să-ți îmbunătățești calitatea somnului în această perioadă.

Se spune că sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei, însă ea vine la pachet și cu anumite dificultăți, printre acestea numărându-se și calitatea somnului. De multe ori, femeile se pot confrunta cu probleme, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi câteva trucuri simple, care te vor ajuta să-ți îmbunătățești calitatea somnului.

Cum poți să-ți îmbunătățești calitatea somnului

Să dormi bine în timpul sarcinii poate fi o misiune imposibilă. Simptomele experimentate în primele săptămâni de sarcină, precum greața, mersul la toaletă mai frecvent, crampele musculare și altele, îți pot afecta somnul. Mai mult de atât, în anumite cazuri ele pot provoca insomnia.

Pe lângă toate acestea, creșterea progesteronului poate provoca somnolență, ceea ce va face ca somnul pe timpul zilei să fie frecvent în rândul femeii însărcinate, iar acest lucru să-i afecteze somnul nocturn.

Ce poți face pentru a-ți îmbunătăți calitatea somnului, află mai jos:

Asigură-te că ai un dormitor confortabil

Confortul dormitorului este un factor determinant în ceea ce privește calitatea somnului în timpul sarcinii. Așadar, asigură-te că ai o cameră amenajată după gustul tău, curată și mai ales în care există o temperatură optimă, ce-ți va permite să te relaxezi.

Folosește o pernă pentru femeile însărcinate

Atunci când ai probleme cu somnul, o pernă destinată femeilor însărcinate poate fi aliatul tău de nădejde pentru ameliorarea disconfortului cauzat de dureri. Aceasta nu doar că te ajută să te relaxezi, dar previne arsurile și îmbunătățește circulația sângelui.

Evită să mai bei apă înainte de somn

Este important să te hidratezi, însă nu este o idee bună să bei o cantitate mare de apă cu puțin timp înainte de somn. Motivul? Somnul îți va fi întrerupt de nevoia constantă de a merge la baie. Evită, de asemenea, și consumul de ceai verde ori cafea în a doua parte a zilei.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 98 persoane