Fie că ești deja însărcinată, fie că încerci să rămâi însărcinată, este foarte important să ai grijă de sănătatea ta. De aceea, în acest articol îți venim în ajutor cu câteva trucuri eficiente care vă vor ajuta să aveți o sarcină sănătoasă.

Fă schimbări în alimentație

Primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când ai început să te gândești că îți dorești o sarcină ori ai rămas deja însărcinată este să faci schimbări în alimentație. Adoptă o dietă echilibrată și sănătoasă, bazată pe o varietate de alimente, pentru a-ți păstra sănătatea, dar și pentru ca fătul să se dezvolte armonios.

Fă mișcare

Sarcina nu este o boală, așa că ai grijă de tine și fă mișcare. Dacă nu ești o fire sportivă și nu îți plac antrmentele, mergi mai mult pe jos. Mișcărea fizică poate reduce riscul de avort, iar studiile de specialitate au arătat, de asemenea, că ajută la reducerea riscului de apariție a complicațiilor la travaliu, dar scurtează și durata lui.

Include în dietă legume pe care nu le-ai mâncat

Perioada sarcinii este ideală pentru a începe să mănânci variat. Așadar, încearcă legume noi, pe care fie le poți găti la cuptor, fie le poți consuma proaspete. Indiferent de alegere, cu siguranță îi vor conferi organismului un aport de vitamine și minerale.

Ia suplimente prenatale

Nu-ți asuma riscuri inutile. Cere sfatul medicului tău și ia suplimente prenatale, care îi vor oferi organismului tău nutrienții de care are nevoie pentru a susține o sarcină sănătoasă.

Renunță la vicii

Totodată, un aspect important pe care trebuie să-l ai în vedere încă de dinainte să rămâi însărcinată sunt viciile. Renunță la consumul de alcool, tutun ori chiar cofeină, întrucât acestea pot determina apariția unor malformații.

Consumă apă și odihnește-te suficient

Nu scăpa din vedere nici hidratarea în timpul sarcinii. Bea cel puțin 8-10 pahare de apă pe zi și odihnește-te cât de mult poți. De asemenea, ai putea încerca să ții un jurnal în care să-ți descrii experiențele. Cu siguranță îi va fi drag să le recitești la un moment dat.

Credit foto: Shutterstock 

Articol citit de 124 persoane