Femeile însărcinate trebuie să fie atente la alimentație, întrucât au nevoie de o cantitate bogată de nutrienți care să le ajute să-și mențină starea de sănătate, dar și să contribuie la dezvoltarea fătului. De ce ar trebui să consumi roșii dacă ai rămas însărcinată îți propunem să descoperi în articolul de mai jos.

Roșiile sunt recomandate oricui, în orice perioadă a vieții, însă ele pot avea niște beneficii extraordinare în cazul femeilor însărcinate, întrucât sunt o sursă bogată de antioxidanți.

De ce ar trebui să mănânci roșii în timpul sarcinii, află mai jos:

Favorizează dezvoltarea fătului

Roșiile sunt o sursă excelentă de calciu, motiv pentru care ajută la dezvoltarea sistemului osos al fătului. Este, de asemenea, important să ții sub control și nivelul de vitamina D din organism, motiv pentru care alege să consumi și pește, însă gătit bine.

Ține la distanță anemia

Roșiile sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C, un nutrient esențial, ce ajută la absorbția calciului la nivel intestinal. Acest mineral contribuie la reducerea riscului de apariție a anemiei, care este frecvent întâlnită în rândul femeilor însărcinate.

Ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal

Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre, motiv pentru care contribuie la îmbunătățirea tranzitului intestinal. Totodată, fibrele previn constipația, care este frecvent întâlnită în sarcină. Totodată, acestea au un conținut bogat de apă, motiv pentru care ajută la hidratarea organismului.

Conțin o cantitate mare de nutrienți

Roșiile pot fi considerate o adevărată comoară pentru sănătate, deoarece conțin vitamine și nutrienți de care are nevoie orice femeie însărcinată, precum vitamina A, acid folic, acid afla-lipic, colină, potasiu și beta-caroten.

Cum poți să consumi roșiile

Cea mai simplă variantă de a consuma roșiile este să le incluzi în salate ori le poți adăuga într-un sandvich. Poți, de asemenea, să încerci să gătești și paste cu roșii proaspete, dar și pește ori să-ți prepari pur și simplu o supă cremă de roșii.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 2191 persoane