Se spune că sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viața ei, însă ea a aduce și numeroase neliniști, nesiguranțe și întrebări. Iar alimentația în timpul sarcinii este un subiect intens discutat, motiv pentru care astăzi îți propunem să descoperi care sunt fructele recomandate femeilor însărcinate.

Potrivit nutriționiștilor, există anumite fructe care sunt recomandate femeilor însărcinate, întrucât au numeroase beneficii pentru sănătate. Mai exact, aceste fructe ajută la hidratarea organismului, ajută la menținerea greutății în limite normale, grație conținutului de fibre. Din aceste motive este indicat să le incluzi în dietă.

Papaya, unul dintre fructele recomandate femeilor însărcinate

Papaya este un fruct bogat în papaină, o enzimă care ajută la îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv și care are, de asemenea, proprietăți analgezice. Acest fruct conține, de asemenea, antioxidanți, minerale, dar și vitamine, precum vitamina E, care contribuie la menținerea sănătății organismului.

Ce beneficii are papaya asupra sănătății:

 • îmbunătățește sănătatea pielii
 • combate inflamațiile abdominale
 • previne și tratează constipația
 • întărește sistemul imunitar
 • normalizează nivelul de zahăr din sânge
 • ameliorează arsurile

Mandarine

Printre fructele recomandate femeilor însărcinate sunt, de asemenea, mandarinele. Recunoscute pentru gustul inconfundabil, acestea au și un conținut nutritiv bogat, în special vitamina A, C și E. Conține, de asemenea, și potasiu, magneziu, fosfor, acid folic și alți nutrienți. Astfel, acest fruct ajută la întărirea sistemului imunitar, ținând la distanță infecțiile și poate, de asemenea, contribui la menținerea sănătății pielii stimulând producția de colagen și caroten.

Mere

Ieftine și la îndemâna oricui, merele sunt fructe versatile, care au beneficii chiar și pentru bebeluși, nu doar pentru femeile însărcinate, întrucât conțin antioxidanți și minerale. Astfel, aceste fructe au următoarele beneficii pentru sănătate:

 • îmbunătățesc aspectul pielii
 • combat acțiunea radicalilor liberi
 • ameliorează simptomele date de problemele gastrointestinale
 • tratează constipația și diareea
 • reglează nivelul de colesterol din sânge și normalizează nivelul de zahăr din sânge
 • ameliorează retenția de fluide

Pere

Perele conțin o cantitate mare de apă, motiv pentru care previne deshidratarea. Ele conțin, de asemenea, și vitamine și minerale esențiale în timpul sarcinii, precum potasiu, magneziu, iod, dar și vitamine, precum A, C, B1, B2 și B6. Grație proprietăților diuretice, perele ajută la prevenirea retenției de apă, cu care multe femei se confrună în sarcină.

Căpșuni

Printre fructele recomandate în sarcină se numără și căpșunile. Potrivit unor studii, ele conțin principii active care au beneficii pentru sănătate, printre care prevenirea bolilor inflamatorii, obezitatea, reducerea efectelor date de stresul oxidativ și reducerea riscului de boli cardiovasculare, precum și anumite tipuri de cancer.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 101 persoane