Despre beneficiile laptelui de migdale s-a vorbit mult de-a lungul timpului, însă această băutură este recomandată și femeilor însărcinate. Motivul? Nu conține gluten, lactoză ori colesterol, astfel că nu este periculos pentru sarcină.

În timpul sarcinii, femeile trebuie să fie atente la alimentație. Printre alimentele permise se numără și laptele de migdale, care poate avea beneficii pentru sănătate.

În timp ce alcoolul ori băuturile carbogazoase sunt interzise femeilor însărcinate, laptele de migdale nu se numără printre acestea. Obținut din migdale, acest tip de lapte conține o cantitate importantă de vitamine și de calciu, stimulând dezvoltarea psihică și cognitivă a fătului.

Ce beneficii are laptele de migdale în sarcină

Cei mai mulți dintre nutriționiști recomandă laptele de migdale în sarcină, întrucât are numeroase beneficii, printre care:

Este o sursă excelentă de proteine - laptele de migdale conține proteine, care sunt esențiale pentru formarea țesuturilor, ajutând la dezvoltarea fătului și a sistemului nervos.

Ține sub control oboseala și amețeala - aceste probleme sunt specifice femeilor care sunt însărcinate, însă acest disconfort poate fi ameliorat cu anumite remedii naturiste, precum laptele de migdale.

Conține o cantitate mare de vitamine - conform nutriționiștilor, un pahar cu lapte de migdale conține vitamine de tip B, acid folic, fier și magneziu, acești nutrienți având rolul de a ține sub control anemia, care apare, de obicei, în luna a patra de sarcină. De asemenea, fierul și magneziul ajută la normalizarea nivelului de estrogeni, asigurând un nivel optim de energie și a unei stări de bine în cazul femeilor însărcinate.

Ajută la îmbunătățirea digestiei - în timpul sarcinii multe femei se pot confrunta cu probleme digestive, precum arsuri, dar aceste simptome pot fi ameliorate cu ajutorul laptelui de migdale, care asigură și îmbunătățirea tranzitului intestinal.

Conține, de asemenea, calciu, care asigură dezvoltarea oaselor bebelușului. Potrivit specialiștilor, laptele de migdale ajută și la întărirea oaselor mamei, dar și la dezvoltarea celor ale fătului.

Cum poți să bei laptele de migdale

Laptele de migdale este o băutură nutritivă, ce se găsește cu ușurință oriunde și poate fi consumată chiar și de femiele însărcinate. El poate fi consumat ca atar ori inclus în prepararea unor smoothie-uri sau sucuri.

Este, însă, important să consumi un tip de lapte care nu conține zahăr adăugat. Dacă îți dorești să aibă un gust mai dulce, în schimb, îl poți combina cu o banană.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 323 persoane