Alimentația joacă un rol important în ceea ce privește menținerea sănătății și este, evident, esențială și în timpul sarcinii. Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu câteva rețete recomandate femeilor însărcinate.

Alimentația în timpul sarcinii este un subiect relativ sensibil, întrucât de-a lungul timpului s-a vorbit mereu despre alimentele permise și alimentele interzise în această perioadă. Astăzi, însă, îți propunem să descoperi trei rețete pentru cină, pe care le poți pregăti acasă.

Cremă de spanac

Acest preparat este recomandat femeilor însărcinate grație conținutului de vitamina C, care are un rol important în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar.

Ai nevoie de:

  • o ceașcă de smântână lichidă
  • 700 grame de spanac
  • un ou
  • sare și piper, după gust
  • ulei de măsline extravirgin
  • doi căței de usturoi

Mod de preparare:

Spală spanacul foarte bine, după care pune-l în apă fiartă și lasă-l la gătit pentru un minut.

Ulterior, strecoară totul și taie-l bine.

Într-o tigaie, pune la încins uleiul de măsline, taie cățeii de usturoi sub formă de felii subțiri și sotează-le. Adaugă apoi spanacul și lasă totul la gătit pentru câteva minute, amestecând bine.

Adaugă apoi smântâna lichidă, condimentează cu sare și piper. Servește cu un ou fiert.

Salată de on cu sos de iaurt

Această rețetă este ideală pentru a-i oferi organismului proteinele de care are nevoie pentru dezvoltarea mușchilor.

Ingrediente necesare:

  • 250 grame de ton
  • salată verde ori spanac
  • un iaurt natural
  • sucul obținut dintr-o jumătate de lămâie
  • o legătură de pătrunjel verde
  • sare
  • ulei de măsline extra virgin

Mod de preparare:

Frige tonul pentru câteva minute pe fiecare parte, iar între timp ocupă-te de salată.

Într-un bol, pune salată ori spanacul, iar apoi adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Condimentează cu sare, adaugă uleiul, iaurtul și sucul de lămâie, iar apoi pune tonul.

Broccoli, cartof și morcov fierți

Legumele n-ar trebui să lipsească din dieta femeilor însărcinate, motiv pentru care îți propunem să le consumi fierte.

Ingrediente necesare:

  • un cartof
  • un morcov
  • un broccoli
  • sare, după gust
  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Curăță cartoful și morcovul, după care spală-i bine. Taie legumele sub formă de cubulețe, desfă broccoli în inflorescențe, iar apoi fierbe totul pentru 30 de minute.

Servește cu ulei de măsline, sare și, dacă îți dorești, o maioneză light.

Credit foto: Shutterstock 

Articol citit de 230 persoane