Gastrita este una dintre cele mai comune afecțiuni ce determină durerile abdominale în rândul copiilor. Înainte de a da fuga la medic, însă, îți recomandăm să încerci aceste remedii naturiste ce te pot ajuta să ameliorezi simptomele. De asemenea, laptele trebuie să fie administrat în cantități mici, și numai lapte degresat, întrucât acesta determină secreția sucului gastric în exces, ducând la apariția simptomelor neplăcute.

Gastrita în cazul copiilor se manifestă la fel ca își în rândul adulților, fiind inflamația mucoasei intestinale, care este cauzată de diferiți factori, precum infecții bacteriene, alimentație haotică ori chiar stres. Simptomele aceste afecțiuni sunt durerile abdominale, greața și episoadele de vomă.

Cum poți să ameliorezi gastrita în cazul copiilor, află mai jos:

Extract de usturoi

Un ingredient comun, întâlnit în orice bucătărie, este usturoiul, care este recunoscut pentru proprietățile terapeutice. Poate că nu este gustos, însă copilul tău ar trebui să-l consume, întrucât luptă cu infecția H. Pylori. Așadar, tot ce trebuie să faci este să zdrobești un cățel de usturoi, după care să-l amesteci cu puțină miere.

Probiotice

Despre beneficiile probioticelor s-a vorbit mult de-a lungul timpului și se știe că acestea ajută la îmbunătățirea digestiei. Așadar, pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate consumă iaurt, măsline, kefir, miso, ceai de Kombucha.

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale sunt cunoscute pentru proprietățile excelente pe care le au asupra sănătății. Mai mult de atât, un studiu a arătat că acestea ajută la stoparea dezvoltării bacteriei H. Pylori. Usturoiul și uleiul de mentă ajută, de asemenea, la ameliorarea gastritei.

De asemenea, pentru a preveni gastrita în rândul copiilor este important să ții cont și de câteva reguli simple, precum:

- urmează un program de mese bine stabilit.
- ultima masă trebuie să fie cu două ore înainte de somn
- nu-i obliga să mănânce prea mult.
- ajută-i să se relaxeze implicându-i în diverse activități.

Credit foto: Shutterstock 

Articol citit de 178 persoane