Acneea în sarcină poate fi o problemă copleșitoare pentru multe femei, însă aceasta poate fi tratată cu ușurință. Astfel, în cadrul articolului de astăzi vei afla care sunt cele mai eficiente trucuri pentru a combate acneea.

Multe dintre femei se confruntă în timpul sarcinii cu o strălucire aparte, grație nivelului de hidratare mare, întrucât o cantitate mare de vitamine și minerale sunt transportate în placentă. Totuși, de cealaltă parte sunt femeile însărcinate care au o activitate hormonală ridicată și, în loc de acea piele strălucitoare, ele se confruntă cu acnee.

De ce apare acneea în timpul sarcinii

Potrivit specialiștilor, acneea în sarcină apare din cauza excesului de sebum, iar petele de pigmentare sunt cauzate de activitatea hormonală pronunțată. Deși este neobișnuit să te confrunți cu acnee în sarcină, multe dintre femei se confruntă și cu alte probleme pe lângă aceasta, precum creșterea în greutate, grețuri și vărsături, oboseală și schimbări hormonale.

Acneea în sarcină apare, de obicei, în primul și în al doilea trimestru, când nivelul de hormoni androgeni are un nivel ridicat. Dacă acneea nu se dezvoltă în primul trimestru de sarcină, cel mai probabil nu va apărea în cel de-al doilea ori în al treilea.

Poți preveni acneea în sarcină?

Realitatea este că nu există modalități prin care poți preveni acneea în sarcină, însă ce poți face este să o tratezi. Cum poți face asta? Adoptând o dietă echilibrată, bazată pe multe fructe și legume și lunând prebiotice și probiotice. De asemenea, acneea poate fi ținută sub control cu ajutorul unor produse cosmetice care conțin acid salicilic și acid azelaic, acestea ajutând la normalizarea cantității de sebum ce este secretată.

Ce poți face pentru a combate acneea în sarcină

Totodată, pentru a preveni acneea alege să-ți hidratezi pielea în profunzime. Folosește creme, serumuri și alte produse ce conțin acid hialuronic și vitamina E.

De asemenea, poți folosi și produse care conțin ingrediente antioxidante, precum vitamina C. Acestea vor ajuta la îmbunătățirea barierii pielii, prevenind astfel efectele nocive date de radicalii liberi.

Este, de asemenea, important să folosești o cremă cu factor de protecție solară, dar și să mănânci fructe și legume proaspete.

Ce nu trebuie să faci

Totodată, de cealaltă parte, pentru a nu înrăutăți acneea evită să folosești săpunuri abrazive ori vreun scrub ce usucă pielea. Este mult mai bine să folosești produse care conțin alfahidroxi acizi, precum acizi lactic ori acizi glicolici. Evident, evită să te expui la soare fără a folosi o cremă cu factor de protecție solară, dar și să-ți atingi fața cu mâinile murdare.

Credit foto: Shutterstock 

Articol citit de 224 persoane