Să fii însărcinată este o binecuvântare, dar această perioadă vine și cu provocări și cu multe schimbări. De aceea, în acest articol îți propunem să descoperi care sunt lucrurile pe care femeile însărcinate n-ar trebui să le facă.

În timpul sarcinii, schimbările care au loc în organismul femeii implică o rutină specială. Cu alte cuvinte, anumite obiceiuri trebuie să fie schimbate pentru ca mama și copilul să se dezvolte armonios.

Modificarea obiceiurilor implică, de asemenea, adoptarea unui stil de viață sănătos. Astfel, anumite obiceiuri trebuie să fie uitate ori doar modificate.

Care sunt lucrurile care ar trebui să renunțe o femei însărcinată:

Alcool, tutun și droguri

În topul listei de lucruri pe care o femeie însărcinată n-ar trebui să le facă se numără consumul de alcool, tutun și drogguri. Nu este niciun secret că aceste substanțe sunt nocive pentru sănătatea mamei și a copiluluji, dar pot determina și alte probleme în cazul fătului:

  • malformații
  • dependență
  • moarte subită

Abuzul de cofeină și teină

Toate excesele sunt dăunătoare pentru sănătate. Tocmai de aceea este important să fii moderată atunci când vine vorba de consumul de ceai și de cafea, întrucât consumul exagerat de cofeină în sarcină poate afecta dezvoltarea bebelușului și poate duce chiar la

  • avort spontan
  • naștere prematură

În același timp, studiile recente au arătat că un consum excesiv de cafea în sarcină poate spori riscul de sângerare în primele luni.

Dieta fără supervizarea unui medic

Un alt lucru pe care n-ar trebui să-l facă o femeie însărcinată este să nu urmeze o dietă fără a consulta înainte un doctor. Mai ales dacă este vorba despre o dietă de pierdere în greutate, întrucât poate priva organismul de anumiți nutrienți și se poate îmbolnăvi.

Consumul de carne negătită

Carnea n-ar trebui să fie consumată dacă nu este cel puțin mediu gătită. Pe lângă alte lucruri, carnea crudă ori semi crudă poate fi contaminată cu bacterii și paraziți ce pot determina boli. Salmonella și toxoplasmoza sunt două dintre infecțiile ce pot fi transmise prin intermediul cărnii negătite.

Expunerea la saună

Băile fierbinți sau saunele sunt extrem de plăcute, însă acestea se numără printre micile ”detalii” la care femeile însărcinate trebuie să renunțe. Apa caldă nu este deloc benefică pentru gravide, deoarece poate determina vasodilatarea. Ele nu se pot expune nici la radiații, decât dacă este o urgență.

Credit foto: Shuterstock

Articol citit de 103 persoane